Richlook weblog

richlook.nl is de site van Richard Witsiers, Ambulant kapper en fotograaf (06-20833898). richlook.nl is the site of Richard Witsiers. It's possible to book me as hairdresser at home or location and photographer (0031-620833898). Veel plezier/Enjoy!

dinsdag, april 14, 2015

Zijn parabenen nou echt zo slecht voor je?

Dit kwam ik vandaag op internet tegen.
Er zijn de laatste tijd veel producten op de markt gekomen zonder parabenen omdat dit de hormoonhuishouding zou beïnvloeden. De alternatieven zijn er in de vorm van butyloctanoic acid. Dit schijnt een vet te zijn waar vogels hun veren mee insmeren. Nu hoeft dit niet per definitie natuurlijker te zijn dan parabenen want deze komen ook voor in fruit en groente.
Een andere vervanger is teatreeoil en lavendel. In beide gevallen zou dit een licht oestrogene werking hebben wat juist het bezwaar is van het gebruik van parabenen. Het nadeel van de 'natuurlijke' alternatieven is dat de houdbaarheid niet zo lang is en de werking tegen bacteriën niet voldoende is. Los van het feit dat deze stoffen duurder zijn.

Mijn conclusie is op dit moment dan ook dat producten die parabenen bevatten en in een beperkte hoeveelheid gebruikt worden voldoende afgebroken worden door het lichaam waardoor dit weinig tot geen invloed zal hebben op de hormoonhuishuoding.

Kijk voor een uitgebreid verslag op:
http://www.skepsis.nl/parabenen.html